Jaime Jackson heeft tijdens zijn onderzoek naar de wilde paarden veel informatie verzameld over het gedrag en de voortbeweging van kuddes wilde paarden. De lessen die hij hieruit heeft geleerd, heeft hij vertaald naar een concept: Paddock Paradise.

Paddock Paradise is een revolutionair model voor het veilig en natuurlijk huisvesten van paarden. Het doel van Paddock Paradise is paarden te stimuleren tot het instinctief vertonen van natuurlijk gedrag en beweging. Bovendien werkt een Paddock Paradise preventief tegen moderne welvaart ziektes als hoefbevangenheid, insulineresistentie, PPID, etc., doordat je op deze manier de grasinname kunt beperken en je paard een meer natuurlijke voeding aan kunt bieden.

Paddock Paradise is toepasbaar op vrijwel elk terrein ongeacht vorm, grootte en/of klimaat en is geschikt voor elk ras, ongeacht waar het paard voor gebruikt wordt. Er zijn praktijkvoorbeelden van een track op een halve hectare. Door de track te voorzien van verschillende soorten ondergrond worden de hoeven van het paard blootgesteld aan natuurlijke slijtage.

Het basisconcept is het aanleggen van een track langs de rand van je weiland. Door hooi op verschillende punten aan te bieden wordt het paard gemotiveerd om te bewegen.

Verder kun je de track interessant maken door het aanleggen van bijv. rolplekken, een schuilmogelijkheid, een waterpoel waar ze kunnen drinken en afkoelen in de zomer, obstakels waar ze omheen of overheen moeten, etc.

Voorkomen is beter dan genezen!

Nu steeds vaker blijkt dat weidegang veel gezondheidsproblemen veroorzaakt, is Paddock Paradise een perfecte manier om preventief uit de problemen te blijven. Ook als revalidatie centrum is een Paddock Paradise zeer geschikt. Veel problemen als zomereczeem, hoefbevangenheid, insulineresistentie, etc. verdwijnen op den duur.

Through Feel Ranch

Zelf hebben wij ook ons eigen Paddock Paradise aangelegd. Wij hebben dit gedaan in samenwerking met Paddock Paradise Nederland. Kijk voor meer info over onze track en mogelijkheden op deze pagina.