There are things that the horse did for me that a human couldn’t have done.”
— Buck Brannaman

Tijdens mijn burn-out heb ik ontdekt dat ik niet zonder paarden kan. Wanneer je samenwerkt met een paard ontstaat er een soort rust. Er is geen ruimte voor een andere gedachte en wij zijn even samen in onze bubbel. Doordat mijn eigen paard hoefbevangen was geraakt en de traditionele behandelingen niet hielpen ben ik op het pad terecht gekomen van natuurlijke hoefverzorging. Na het volgen van een cursus wist ik het eigenlijk al zeker. Dit wil ik doen! Het is zwaar, uitdagend en zo veel eisend dat je niets anders kan dan er met je volledige aandacht bij zijn. Het gevoel dat je krijgt wanneer je zo dichtbij samenwerkt met een paard is geweldig. Het vinden van de fijne kneepjes die voor elk paard werken om alles zo fijn mogelijk en minimaal te laten verlopen is voor mij een echt een geluksmomentje.

Ik verzorg graag je paard. Voor mij verdient elk paard een goede hoefverzorging. De gezondheid en welzijn van jou paard staat voor mij altijd voorop. Door wat ze ons geven verdienen ze het beste terug.

Ik heb een vrouw, twee kinderen, drie honden, vier paarden en 16 schapen. Thuis hou ik mij graag bezig met de verzorging en training van onze paarden het liefst samen met mijn vrouw en kinderen. Mijn jeugd droom is om een echte cowboy te worden. Waarschijnlijk gaat dit niet lukken maar met mijn eigen paarden aan huis en werk met paarden voelt het toch alsof mijn droom grotendeel uitgekomen is.

Vroeger was ik leraar wiskunde in het voortgezet onderwijs nu ben ik een “cowboy” en werk ik als natuurlijk bekapper.