Paddock Paradise Academy (NL)

Liberated Horsemanship (VS)

Na het onderzoeken van verschillende bekapstromingen heb ik bewust gekozen voor de “Natural Trim” van Jaime Jackson. Deze methodiek is niet invasief en werkt zo dicht mogelijk naar de optimale natuurlijke vorm van het specifieke paard. Naast het verzorgen van de hoeven kijken we naar het gehele paard en zijn omgeving. Alles wat we doen met het paard en aan de hoeven tijdens de bekapping heeft een reden en is over nagedacht.

Op dit moment ben ik ver genoeg in mijn opleiding bij de Paddock Paradise Academy (PPA) om mijn eigen bedrijf te mogen starten. Dit is een ongeveer twee jaar durende opleiding met veel praktijk ervaring onder leiding van Björn Rhebergen die al meer dan 10 jaar trainingen geeft voor professionals in binnen en buitenland.

Eenmaal begonnen met de opleiding in Nederland merkte ik dat ik óók graag wilde ervaren hoe het is om de hoeven te verzorgen van paarden die leven in een klimaat die aansluit bij de natuurlijke omgeving voor het paard. Voor deze harde hoeven en omstandigheden ging ik naar het zuiden van de Verenigde Staten. Een ervaring die niet noodzakelijk is, aangezien de opleiding bij de PPA alle nodige kennis en praktijk dekt, maar een droom waarvan we bekeken hebben of we die konden laten uitkomen.
In mei 2023 was het eindelijk zo ver: ik vloog de oceaan over voor het praktijkgedeelte van de opleiding Liberated Horsemanship (LH). Naast de lesdagen heb ik mijn verblijf verlengd met stagedagen bij 2 instructeurs. Een leerzame en onvergetelijke ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk! Door dit intensieve traject gecombineerd met mijn eerder opgedane ervaring mocht ik ook voor Liberated Horsemanship mijn examen doen en ben ik officieel gecertificeerd CHCP (Certified Hoof Care Professional).

Natural Horsemanship

Naast mijn opleidingen en bijscholing op het gebied van hoefverzorging hou ik mij ook graag bezig met Natural Horsemanship. Ik ben vooral geïnspireerd door horse(wo)man zoals Buck Brannaman, Bill en Tom Dorrance, Ray Hunt en Leslie Desmond. Daarnaast ga ik graag naar workshops, trainingsdagen en speciale evenementen omtrent paarden trainen. Door te blijven oefenen en investeren in mijzelf hoop ik steeds beter te worden in het toepassen van feel om mijn eigen paarden en die van mijn klanten steeds beter te kunnen begeleiden en in connectie te komen met deze geweldige dieren.

You can’t teach feel, you have to experience it”  — Bill Dorrance