Voor het verzorgen van een dier neem ik de tijd. Het welzijn van het paard staat voorop tijdens mijn bekapping. Om dit goed te laten verlopen is ook mijn communicatie met jou als eigenaar belangrijk. Wat je van mij kan verwachten lees je hieronder.

Voor het maken van een afspraak kan je mij het best mailen of appen. Wanneer ik jou of je locatie niet ken zal ik via de mail of app een bel afspraak maken zodat we elkaar eerst kunnen leren kennen. Geef het vooral aan wanneer je maar beperkt tijd hebt rond de afspraak. Ik kan je dan zo goed mogelijk inplannen.

Voordat ik er ben zal ik zo’n 15 minuten van te voren een berichtje sturen dat ik er bijna ben of aankom. Het kan zijn dat een afspraak soms iets later is dan gepland. Ik doe mijn best om dit zo vroeg mogelijk te communiceren en probeer dit te voorkomen. De afspraken zijn niet dicht achter elkaar gepland en er is hierdoor genoeg speling. Toch werk ik met dieren en kan het zijn dat het iets anders gaat dan gepland. Door goed te communiceren hoop ik dit zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

De eerste keer wanneer ik kom is het belangrijk voor mij om een compleet plaatje te krijgen van hoe het leven van het paard bij jou is. Graag zie ik het terrein, eten en hoor ik wat je met hem/haar doet. Dit is allemaal van belang bij een natuurlijke hoefverzorging.

Voor de bekapping hoor ik graag of er bijzonderheden zijn. Ook wanneer er iets in je training, voer of omgang veranderd is. Wanneer het niet een routine bekapping is en ik het paard voor het eerst zie zal ik het ook op dit moment aangeven wanneer er afwijkende tarieven gelden. Zo probeer ik zo open en eerlijk mogelijk te communiceren met je. Ik zal je dan altijd zo goed mogelijk uitleggen wat ik zie om je mee te nemen in de beslissingen. Dit is een prima moment om vragen te stellen zeker wanneer je mij niet begrijpt of er anders over denkt.

„The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing.” – Albert Einstein

Tijdens de bekapping staat het paard centraal. Het zou daarom kunnen zijn dat vragen even moeten wachten. Ik werk met Feel volgens een gestructureerde methodiek met rustmomenten voor het paard en mijzelf. Dit zorgt voor een goede connectie met het paard en dit kan te veel verstoord worden wanneer we gaan praten. Wanneer je mij assisteert bij het paard wil ik dat je aandacht ook bij het paard en de bekapping is. Je kan mij bijv. waarschuwen wanneer er iets in de omgeving gebeurd dat ik niet kan zien omdat ik “onder” het paard zit. Dit zorgt in zijn geheel voor een vloeiende samenwerking.

„You feel and listen to the horse. The experience of the results of his response
helps you understand for the next time.” — Tom Dorrance

Na de bekapping noteer ik bijzonderheden in mijn notitie systeem en communiceer ik deze naar jou. Dit doe ik wel pas nadat het paard oké is. Ook ruim ik de plek op zodat alles netjes achtergelaten wordt wel leen ik hierbij graag even je bezem.

Verder zie je mij iedere 5 weken terug voor een bekapping. Dit is een goede interval om problemen te voorkomen. Je paard heeft op deze manier nooit een grote disbalans in zijn hoef en overgroeide structuren. Op deze manier kunnen we blijven binnen de optimale natuurlijke slijtage processen die de hoef van het paard zo dicht mogelijk brengen en houden bij zijn natuurlijke vorm en functie.

Vergeet niet dat wanneer je ergens vragen over hebt of voor jou iets anders handiger kan zijn je altijd contact kan opnemen. Ik ben graag behulpzaam en doe mijn best om open-minded te zijn.

„My belief in life is that we can all get along together if we try to understand
one another… You’ll meet a lot of people and have a lot of acquaintances, but
as far as having friends—they are very rare and very precious. But every horse
you ride can be your friend because you ask this of them. This is real
important to me. You can ask the horse to do your thing, but you ask him; you
offer it to him in a good way. You fix it up and let him find it. You do not make
anything happen, no more than you can make a friendship begin.” — Ray Hunt